3 tips voor startende ZZP’ers in de zorg

Werken als ZZP’er in de zorg is een uitstekend idee als je de zorg wilt combineren met meer vrijheid. Als ZZP’er bepaal je namelijk zelf je klussen en je werktijden. Ook kun je zelf kiezen hoe je de zorg invult. Zo wil je wellicht meer tijd besteden aan je cliënten. Werken als ZZP’er in de zorg kan dan ook zeer mooi zijn. Echter dien je als startende ZZP’er rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Ben je bijvoorbeeld al bekend met een Boekhoudprogramma zzp zorg, of ben je op de hoogte van de wet-en regelgeving? We geven je een aantal tips om goed van start te gaan. 

Start met een duidelijke visie

Starten als ZZP’er in de zorg ziet er aan de voorkant misschien uit als een fantastische stap. Weet echter waar je aan begint. Wanneer jij je namelijk een beetje gaat verdiepen in het zzp-schap kom je er al snel achter dat je veel zaken moet regelen. Zo moet jij je inschrijven bij de KVK en moet je voldoen aan vele regels en wetgeving. Verdiep je hier dan ook goed in. Bovendien dien je een duidelijke visie te hebben. Zet op een rijtje waarom je graag als ZZP’er aan de slag wilt gaan en hoe je dienstverlening eruit moet zien. Zo kun jij je cliënten de beste zorg verlenen. 

Verdiep je in het ondernemerschap

Als ZZP’er ben je ook ondernemer. Ook hier moet jij je dan goed in gaan verdiepen. Denk bijvoorbeeld na over de financiën, hoe je klanten gaat werven en of je gaat investeren in marketing. De boekhouding is bovendien ook een belangrijk onderdeel van het zzp-schap. Om de boekhouding zo eenvoudig mogelijk te regelen als startende ZZP’er raden we je aan om te investeren in de Beste Boekhoudsoftware. Dit maakt de boekhouding namelijk een stuk eenvoudiger, nauwkeuriger en efficiënter.