Tips om als ondernemer de crisis door te komen

Door de coronacrisis zijn veel ondernemers hard getroffen. Vaak zijn hun inkomsten beduidend lager. Bovendien moeten ze soms ook extra kosten maken. Gelukkig worden de door de coronacrisis getroffen bedrijven geholpen door de overheid. Getroffen bedrijven kunnen gebruikmaken van diverse financiële regelingen. Helaas zijn die financiële regelingen niet altijd toereikend om het langdurig gemis aan voldoende inkomsten te compenseren. Er is gelukkig ook nog de mogelijkheid om een zakelijke overbruggingslening af te sluiten. Met deze zakelijke overbruggingslening, die een laag rentepercentage heeft,  kan een ondernemer een voor hem moeilijke periode overbruggen.

Een zakelijke lening afsluiten is heel eenvoudig

Wil je een zakelijke lening afsluiten? Dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Een zakelijke lening kan snel en eenvoudig online worden afgesloten. Wil je een gesprek met een zakelijk adviseur over de zakelijke lening. Het maken van een fysieke afspraak is dan vaak niet nodig, want een adviesgesprek vindt tegenwoordig vaak online plaats.

Kom je in aanmerking voor een zakelijke lening?

Heb je besloten om een zakelijke overbruggingslening af te sluiten? Dan wil je natuurlijk weten of je in aanmerking komt voor die lening. Die vraag kan niet direct worden beantwoord, want de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zakelijke overbruggingslening verschillen per kredietverstrekker. Kredietverstrekkers vinden het doorgaans belangrijk dat een onderneming meerdere jaren bestaat, een stabiele omzet heeft en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wil je weten wat de voorwaarden zijn van een bepaalde kredietverstrekker? Aangeraden wordt om dan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met die kredietverstrekker.

De kosten van een zakelijke lening

Besluit je om een zakelijke lening af te sluiten.  vanwege het tijdelijke gemis aan inkomsten vanwege de coronacrisis? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Je betaalt de aflossing en rente. De hoogte van de te betalen rente is onder andere afhankelijk van de kredietvorm, de looptijd en het risico dat de kredietverstrekker loopt. Natuurlijk wil je, zeker in deze moeilijke tijden, zo weinig mogelijk rente betalen. Daarom wordt aangeraden om de rentepercentages van de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken.